Fotocredit: Øystein Sund

Hjemmelaget ingefærøl

18. september 2015

Hvorfor kjøpe når du kan lage selv? Når du lager selv, så kan du gjøre det enda sunnere enn det du kjøper på butikken.

Ingredienser

  • 150g søtning (sukker, kokossukker, stevia eller en kombinasjon av disse etter eget ønske).
  • 1,5l farris.
  • 70g skrelt ingefær.
  • 1 sitron.

Fremgangsmåte

Skrell sitronen og putt den i en kjøkkenmaskin sammen med søtning, farris og ingefær. Bland inn litt farris og kjør dette i ca. 2 minutter i kjøkkenmaskinen. Etter dette trenger du en sil og en trakt, samt litt ekstra plass i farrisflasken. Hell innholdet fra kjøkkenmaskinen over i farrisflasken. Skvis ut fruktkjøttet til siste dråpe.

Litt av kullsyren vil forsvinne når man blander ingrediensene med farris, så hvis du har en kullsyremaskin vil sannsynligvis resultatet bli enda bedre.

Holdbarhet ca. 3-4 dager i kjøleskap.