Tofurøre med sopp, aspargesbønner og poteter

31. oktober 2015

Lyst til å prøve noe nytt til middag? Hva med en velsmakende tofuomelett?

I denne oppskriften trenger du tofu og kikert- eller soyamel. Du får tak i tofu og kikertmel på de fleste innvandrerbutikker og på noen helsekostforretninger. Noen Kiwi- og Meny-butikker har også tofu i sortimentet sitt. Hør med din lokale butikk om de kan ta inn tofu.

Hva er egentlig tofu? Tofu lages av soyabønner og er en av de vegetabilske proteinkildene av høyest kvalitet. Godt egnet som kjøtterstatning. Du kan lese litt om den her: http://www.veganmisjonen.com/2012/02/hva-er-tofu.html.

2-3 porsjoner.

Ingredienser

  • 2 hvitløksbåter.
  • 400 gram myk tofu.
  • Revet ost.
  • 2 ss olivenolje.
  • 0,5 ts gurkemeie.
  • 1 ts salt.
  • 1 dl kikert- eller soyamel.
  • 1 ss maisstivelse.
  • Smør til steking.
  • 2 aromasopp.
  • 10 aspargesbønner.
  • Poteter.

Slik gjør du:

Dette er en oppskrift som kan være godt egnet hvis du vil ha et hurtig måltid. Hvis du ønsker å korte ned koketiden på potetene, så kan du dampkoke poteter i mikrobølgeovn i stedet. Putt potetene i en boks med lokk. Tilsett litt vann i bunnen av boksen. Kjør mikrobølgeovnen på full styrke i 7 minutter eller mer, avhengig av hvor mange poteter du skal ha.

Hakk opp hvitløk, mens potetene koker, og ha den i en kjøkkenmaskin sammen med tofu, ost, olje, gurkemeie og salt. Bland dette godt og bland inn mel og maisstivelse. Kjør maskinen til du har en fin røre.

Skjær opp sopp og bønner i små biter og stek i noen minutter i stekepannen. Tilsett tofurøre og stek på lav varme til røren er fast og fin, mens potetene koker ferdig.

Håper det smaker! 🙂